LeBron zaustavljen u Orlandu
Sjajan uprkos porazu: LeBron James

NBA sezona

LeBron zaustavljen u Orlandu

Clevelend Cavsi zaustavljeni su u Orlandu od domaće ekipe Magica koja je sjajnom partijom, prvenstveno u odbrani na kraju stigla do neočekivane, ali zaslužene pobjede.
Iako je “leteći” James odlično otvorio susret, u nastavku su domaći rezultatski minus od sedam koševa pretvorili u plus.
Meč je odlučen u posljednjem periodu kada je Magic serijom 20:2 stigao do preokreta.
LeBronu Jamesu je ponovo malo nedostajalo da dođe do triple-duble učinka.

Ubacio je 23 poena, te dodao po 8 skokova i asistencija, ali nije mogao sam protiv raspoloženih domaćina koji su imali odličnog Dwighta Howarda (22 p, 18 sk.) te Turkoglua (19 p, 11 sk.) i Lewisa (19 p, 5 sk, 5 as.).
Slična završnica viđena je u duelu Sunsa i Spursa. Domaći su se dobro držali, ali su u finišu gosti zahvaljujući Ginobiliju (30 pa, 9 sk.), Parkeru (26) i Duncanu (20 p, 15 sk.) osvojili važne bodove.
U timu Phoenixa bolji od ostalih su bili Nash (16 p, 18 as.), Stoudemire (28 p, 10 sk.) i Hill (20 p, 10 sk.).

Rezultati
Orlando Magic - Cleveland Cavaliers 99:88, Phoenix Suns - San Antonio Spurs 104:114.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.