Marinković upitan do daljnjeg

Veliki hendikep za Partizan

Marinković upitan do daljnjeg

D. Vejo

Košarkaši beogradskog Partizana sinoć su u okviru 11. kola FIBA Lige prvaka bili bolji od ekipe Solnoka rezultatom 77:67, čime su praktično izborili plasman u drugu fazu takmičenja.

Crno-bijeli su diktirali tempo od samog starta utakmice, a bh. košarkaš Adin Vrabac ubacio je sedam poena. Zadovoljan viđenim sinoć jeste i sam strateg beogradskog tima. Međutim, najveći problem predstavlja povreda Vanje Marinkovića za kojeg se i dalje ne zna koliko će odsustvovati sa parketa.

"Zadovoljan sam sinoćnjom igrom. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice, ali smatram kako smo trebali pogoditi više slobodnih bacanja jer bi razlika bila još veća. Problem je Marinković koji se povrijedio te još uvijek ne znamo ozbiljnost iste. Jedno je sigurno, a to je da ga neće biti u narednom meču", kazao je trener Partizana, Aleksandar Džikić.

Podsjetimo, Marinković je u trećem periodu nezgodno doskočio ispod koša gostiju te je odmah morao napustiti parket. 

Naredni meč, Partizan igra u subotu kada dočekuje ekipu Karpoša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi