Mirza Teletović dobio novog saigrača
Foto: EPA

Gerald Green potpisao za Buckse

Mirza Teletović dobio novog saigrača

Nakon što je prethodnu sezonu proveo u dresu Boston Celticsa, Gerald Green je, kao slobodan igračm potpisao ugovor sa Milwaukee Bucksima.

Iskusni bek šuter, koji može igrati i na poziciji krila, je sa Bucksima potpisao ugovor "bez garancije", što znači da ga ekipa iz Milwaukeeja u svakom trenutku može raskinuti.

Green važi za jednog od najuzbudljivijih košarkaša u NBA ligi, ponajprije zbog svog odraza i "zakucavačkih" sposobnosti, a 2007. godine je pobijedio i na All Star takmičenju u zakucavanjima.

Ovaj 31-godišnji košarkaš je promijenio veliki broj klubova. Tako je, u svojoj profesionalnoj karijeri, nastupao za Boston, Fayetteville Patriotse, Florida Flame, Minnesotu, Dallas, Lokomotiv Kuban, Krasnye Krylia, Foshan Dralions, LA D-Fenders, New Jersey Netse, Indiana Pacerse, Phoenix, te Miami.

Za Greena je prošla sezone bila, statistički, najgora od povratka u NBA ligu 2012. godine, pa je tako bilježio tek 5.6 poena i 1.8 skokova po utakmici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti