Može li iko zaustaviti Golden State na putu do prstena?

Večeras počinje nova sezona NBA lige

Može li iko zaustaviti Golden State na putu do prstena?

Večerašnjom utakmicom Clevelanda i New Yorka (1:30) započet će nova, 71. sezona NBA lige.

Upravo su Cleveland Cavaliersi branioci naslova iz prošle sezone, kada su u finalu savladali Golden State Warriors sa 4:3 u seriji. Ova dva tima vodit će glavnu riječ i u novoj sezoni, ali treba biti iskren i reći da su Warriorsi mnogo veći favorit. Tako barem djeluje gledajući iz ove perspektive, ali sezona je duga...

Golden State u novu sezonu ulazi jači za Kevina Duranta i tu je otprilike sve jasno. Ekipa koju čine Curry, Durant, Thompson, Green i mnogi drugi zasigurno predstavlja daleko najvećeg kandidata za titulu i sve osim njihovog osvajanja prstena bi se moglo smatrati senzacijom.

Pitat će se nešto i Cleveland, koji nije previše mijenjao tim u odnosu na šampionsku sezonu. Ekipu je napustio Dellavedova, kao i Mozgov, a stigao je Chris Andersen koji će ponovo sarađivati sa LeBronom Jamesom. Može se reći da su Cavsi jedini pravi konkurent Warriorsima.

Ne treba zaboraviti San Antonio Spurse i Los Angeles Clipperse, timove koji će sigurno doći u samu završnicu, ali vjerovatno nisu dovoljno kvalitetni da se 'potuku' za najviši plasman.

Ove sezone se mnogo više očekuje i od New York Knicksa, koji su mnogo mijenjali tim. Stigli su Rose, Holiday, Noah i Jennings, a tu su naravno Anthony i Porzingis, koji nakon sjajne rookie sezone sada predstavlja igrača u kojeg se polažu velike nade. Ostaje da se vidi koliko Knicksi mogu u ovoj sezoni, ali bi svakako trebali izboriti playoff na Istoku.

I ove sezone ćemo u najjačoj ligi svijeta gledati dvojicu bh. košarkaša. Jusuf Nurkić će i dalje nastupati za Denver, dok ćemo Mirzu Teletovića pratiti u dresu novog kluba Milwaukee Bucksa.

Kada je riječ o prvoj noći nove NBA sezone, osim duela Clevelanda i New Yorka igraju se još dvije utakmice. U 4:00 po našem vremenu se sastaju Portland i Utah, dok će poslastica večeri između Golden Statea i San Antonija početi pola sata kasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi