Musa iz opravdanih razloga propustio meč protiv Karpoša

Sprema se za meč sa Šibenikom

Musa iz opravdanih razloga propustio meč protiv Karpoša

E. Čaušević

Košarkaši Cedevite večeras su poraženi na gostovanju protiv Karpoš Sokolija u meču 11. kola ABA lige.

Zagrebačka ekipa večeras je poražena protiv Karpoša sa 89:81. Ipak, najvažnija vijest za bh. javnost jeste da je večerašnji meč propustio Džanan Musa. Bh. košarkaš nije bio u rosteru za večerašnju utakmicu, a nakon meča objašnjeno je i zašto.

Naime, Musa je ostao u Zagrebu jer košarkaše Cedevite već u ponedjeljak očekuje meč u domaćem prvenstvu protiv Šibenika. Ovo je važan meč za ovaj tim jer s pobjedom na gostovanju u Šibeniku žele zadržati prvo mjesto.

Trener Cedevite, Veljko Mršić, odlučio je da Musa propusti večerašnji meč ABa lige kako bi bio spreman za utakmicu u Šibeniku. Podsjećamo, Musa će se uskoro priključiti juniorskoj reprezentaciji BiH koju sredinom decembra očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi