Nedim Đedović promijenio klub

Ide na posudbu do kraja sezone

Nedim Đedović promijenio klub

E. Čaušević

Bh. košarkaš Nedim Đedović napustio je redove Barcelone, te će do kraja sezone igrati na posudbi.

Španski mediji potvrdili su danas da je bh. košarkaš napustio Barcelonu B i da će do kraja ove sezone biti na posudbi u Saenz Horeci Araberri. Đedović je u redove katalonske ekipe stigao još kada je imao 13 godina, ali još uvijek se nije izborio za prvi tim Barce.

Ovaj 20-godišnji košarkaš odigrao je 22 utakmice u dosadašnjem dijelu sezone za Barcelonu B, te je u prosjeku po utakmici ubacivao 7,1 poen i uppisivao 2,9 skokova. Mlađi brat Nikada Đedovića ove sezone po utakmici u prosjeku je igrao nešto manje od 20 minuta.

Saenz Horeca Araberri se kao i Barcelona B takmiči u drugom rangu španske košarke. Nakon 24 kola nalaze se na 11. mjestu, dok je Barca B posljednja. Đedoviću bi ovo mogla biti šansa da se izbori naredne sezone za minute u prvom timu katalonske ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti