Nurkićevih devet poena u pobjedi Portlanda

Portland na diobi osmog mjesta

Nurkićevih devet poena u pobjedi Portlanda

D. Rakanović

Portland Trail Blazersi su noćas na gostovanju ubjedljivo savladali Los Angeles Lakerse rezultatom 97:81.

Od prvog minuta su Blazersi nametnuli svoj ritam u Staples Centru i prednost je rasla iz minuta u minut. Utakmica je prelomljena u trećem periodu kada gosti odlaze na 20 poena prednosti i do kraja utakmice čvrsto čuvaju stečenu prednost. 

Bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je na parketu proveo 25 minuta i postigao devet poena, uz 13 skokova, četiri asistencije, jednu ukradenu i dvije izgubljene lopte te jednu blokadu. 

Nurkić je noćas imao slabiji procenat šuta, s obzirom da je za dva poena bio precizan samo četiri puta iz 15 upućenih šuteva. 

Portland je do pobjede predvodio Damian Lillard sa 22 poena, sedam skokova i pet asistencija. Allen Crabbe je ubacio 18, a CJ McCollum 13 poena. 

U sastavu Lakersa istakao se D'Angelo Russell sa 22 poena, Zyler Ennis dodao je 14, a Jordan Clarkson 10 poena. Hrvatski centar Ivica Zubac postigao je 10 poena, uz sedam skokova i dvije asistencije. 

Ovom pobjedom Portland je došao na diobu osme pozicije zapadne konferencije NBA lige koja vodi u doigravanje. Naredna utakmica Portlanda je 29. marta upravo protiv direktnog konkurenta za osmo mjesto na Zapadu ekipe Denvera.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi