Oklahoma ubacila 131 poen protiv Clippersa

NBA liga

Oklahoma ubacila 131 poen protiv Clippersa

E. Škorić

Oklahoma je nadigrala Los Angeles Clipperse sa 131:108 u prvom meču večerašnjeg programa NBA lige.

Čak 239 poena palo je u duelu Oklahome i Clippersa, a City Thunder je predvođen Kevinom Durantom upisao novu pobjedu.

Neizvjesno je bilo u prvoj četvrtini koja je završena rezultatom 28:26. Međutim, brzo Oklahoma dolazi do dvocifrene prednosti, a na poluvremenu je vodila 66:56.

Domaći košarkaši su nastavili sa sjajnom partijom i u trećoj četvrtini i gosti iz Los Angelesa bili su na minus 26 prije početka zadnjih 12 minuta! Oklahoma je vodila i 32 razlike, ali je na kraju završeno sa +23 poena u korist domaćih.

Durant je ubacio 29 poena uz šest asistencija kod domaćih, dok je Russell Westbrook ubacio 19 poena uz 11 skokova. Na drugoj strani najbolji je bio Jamal Crawford sa 21 poenom, dok je Chris Paul ubacio 18 poena uz čak 13 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.