Parker ne može sam: Australija pobijedila Francusku

Pobjeda Australaca

Parker ne može sam: Australija pobijedila Francusku

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Australije pobijedila je Francusku 87:66 u prvom kolu grupe A na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Odličan meč su odigrali Australci i na kraju su sasvim zasluženo savladali Francuze, gdje jedino Tony Parker imao svoj dan.

Od samog početka su australijski košarkaši dominirali. Aaron Baynes je bio posebno nezaustavljiv po Francuze, koji su nakon prve dionice imali minus od šest poena, 20:14.

Australija je nastavila s boljom igrom i u drugoj dionici. Nicolas Batum skoro da nije šutirao, Tony Parker je nešto i pogađao, ali nije mogao sam. Bilo je u nakoliko navrata i 15 razlike za Australce, ali je zahvaljujući sjajnom Parkeru Francuska na odmor otišla sa samo minus tri, 36:33.

U trećoj dionici Kenguri ponovo povećavaju prednost. Patty Mills se razigrao, imao je dobru pomoć u ostatku ekipe, pa je nakon ovog dijela igre bilo plus 13, 61:48. 

Muka Francuske je nastavljena u posljednjoj dionici. Prednost je išla i preko 20 razlike, a na kraju je meč završen rezultatom 87:66.

Mills je predvodio Australiju sa 21 poenom, Andrew Bogut je dodao 18, a Aaron Baynes 14 poena. Kod Francuske Tony Parker je ubacio 18 poena.

Košarkaški turnir:
Australija - Francuska 87:66

AUSTRALIJA: Goulding, Bogut 18, Ingles 4, Dellavedova 4, Broekhoff 7, Bairstow 2, Lisch 7, Baynes 14, Andersen 7, Motum, Martin 3.

FRANCUSKA: Huertel 8, Batum 5, Diot, Lauvergne, Kahudi, Parker 18, Piterus, De Colo 6, Diaw 9, Gelabale 13, Gobert 5, Tillie 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi