Partizan doveo Australijanca

Peto pojačanje za tim Miroslava Nikolića

Partizan doveo Australijanca

D. Rakanović

Dvadesetogodišnji playmaker Thomas Wilson novo je pojačanje Partizana.

Nekadašnji učenik trenera Larryja Browna na Sauthern Methodist univerzitetu (SMU) potpisao je trogodišnji ugovor sa crno-bijelima i očekuje se da će stići u Beograd 13. avgusta. 

Osim na SMU, mladi Australijanac je igrao i za Boise State University.

Novi košarkaš Partizana je sa reprezentacijom Australije do 17 godina igrao finale Svetskog prvenstva 2014. godina. 

Na tom šampionatu, Wilson je imao prosjek od 12,3 poena i 6,6 skokova, uključujući i 23 poena u meču za zlato protiv Sjedinjenih Američkih Država. 

Godinu dana kasnije, Wilson je sa U19 selekcijom stigao do sedmog mjesta na planeti uz prosjek od 6,4 poena i 4,4 skoka po meču.

Wilson je peto pojačanje Partizana za predstojeću sezonu nakon što su ugovore potpisali bh. reprezentativac Obrad Tomić, Aleksandar Aranitović, Ian Baker i Jamie Skeen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi