Partizan slavio kod Spiroua, Vrabac ubacio 11 poena

Košarkaška Liga šampiona

Partizan slavio kod Spiroua, Vrabac ubacio 11 poena

Košarkaši Partizana slavili su pobjedu večeras u meču Lige šampiona protiv Spirou Charleroia sa 65:63.

Domaći su bolje počeli meč pa su poveli sa 20:14 nakon prve dionice. Partizan drugu četvrtinu uspjeva dobiti sa 16:14 i na odmor se odlazi sa četiri poena prednosti za domaće. 

Nastavak meča donosi također sličnu košarku te se ulazi u neizvjesnu završnicu u kojoj se na kraju ipak bolje snašla ekipa Partizana koja je u posljednjim sekundama stigla do pobjede.

Do trijumfa ih je vodio Andrić sa 14 poena, dok su Novica Veličković i naš Adin Vrabac imali po 11. Vrabac je na parketu proveo čak 34 minute, a imao je šut iz igre pet od osam. Osim 11 poena, uspio je da uhvati i šest skokova te da podijeli tri asistencije.

Prvo ime susreta bio je košarkaš domaće ekipe Shepherd koji je ubacio čak 31 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi