Popović: Protiv BiH sve će zavisiti od nas

Popović: Protiv BiH sve će zavisiti od nas

Najstariji košarkaš u selekciji Hrvatske je 29-godišnji Marko Popović, koji nakon završetka Eurobasketa u Litvaniji tamo može i ostati. Povratnički angažman u Žalgiris garant je manjih troškova za KSH, ali i navijača Litvanije, koji će zbog ovog igrača nešto podrške ostaviti i za Hrvatsku.

Zbog činjenice da je Hrvatska sa nama u grupi C Evropskog šampionata, veoma je interesantno razmišljanje kapetana ovoga tima kada je u pitanju utakmica sa izabranicima BiH, koje sa klupe predvodi Sabit Hadžić.

"BiH ima ekstra zvijezdu Mirzu Teletovića, mada ja ne bih potcjenjivao ni Nihada Đedovića, i on može riješiti utakmicu, u stanju je isto učiniti i Kenan Bajramović. Tamo ima puno igrača koji nikada nisu svoj talenat uspjeli pretvoriti u nositelje ekipe u velikim klubovima. Dosta igrača ima kvalitetne role u dobrim timovima. Ali, protiv njih će puno toga zavisiti od nas", rekao je Marko Popović, te o samoj igri Hrvatske u pripremnom periodu kaže:

"Imamo tečniju igru, ne pada sva odgovornost na dva-tri igrača, sada imamo opciju da nas može izvuči i sedmi igrač. Unutrašnja igra nam je OK, dok na vanjskim pozicijama imamo mnogo više opcija. Tri EP-a i jedno SP sam izgubio za posljednju loptu, jednom se mora okrenuti", zaključak je Marka Popovića pred EP u Litvaniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.