Poraz Zvezde, domaćini stopostotni

TOP 16 faza Eurolige

Poraz Zvezde, domaćini stopostotni

Večeras su odigrane četiri utakmice 12. kola TOP 16 faze Eurolige u kojim su domaće ekipe imale stopostotan učinak. Pobjede su na svom terenu upisali Fenerbahce, Alba, Olympiakos i Armani.

Fenerbahce je na krilima Goudelocka (22 poena) kod kuće savladao Unicaju rezultatom 78:63. Španski tim je vodio nakon prve četvrtine, ali su domaći kasnije zaigrali mnogo bolje i došli do sigurne pobjede.

Alba je na svom terenu ugostila Crvenu zvezdu koja je odigrala očajno prvo poluvrijeme, a ubacili su samo 22 poena. Zvezda je zaigrala tek u nastavku kada se polako ali sigurno približavala njemačkom timu. Za potpuni preokret nije bilo snage, pa je Alba slavila sa 73:68. 

Najefikasniji igrač utakmice bio je Boban Marjanović koji je meč završio sa 27 poena i 10 skokova, dok je u redovima pobjedničkog tima bolji od ostalih bio Banić sa 18 poena.

Olympiakos je bez Spanoulisa kod kuće bio uspješniji od Anadolu Efesa rezultatom 86:75, a pobjednik je riješen tek u posljednjoj četvrtini u kojoj su domaći slavili sa 15 poena razlike. Lafayette i Printezis su bili najefikasniji u redovima pobjedničkog tima sa 17, odnosno 15 poena, dok je Perperoglu sa druge strane ubacio 23.

Furioznom igrom u drugom poluvremenu, Armani Milano je na svom terenu pregazio Laboral Kutxu i na kraju slavio sa 99:85. Gosti su mnogo bolje ušli u meč, a na poluvremenu su imali četiri poena prednosti.

Treću četvrtinu domaći dobijaju rezultatom 35:17, što je bio i ključni period ove utakmice. Do kraja su domaći sačuvali prednost i tako na najbolji način iskoristili poraz Efesa u Pireju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, TOP 16:

Fenerbahce - Unicaja 78:63ž
Alba Berlin - Crvena Zvezda 73:68
Olympiakos - Anadolu Efes 86:75
Armani Milano - Laboral Kutxa 99:85

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.