Pregled povreda u Euroligi: Barca bez Olesona, upitan Navarr

Čeka se rasplet u Euroligi

Pregled povreda u Euroligi: Barca bez Olesona, upitan Navarr

Sinoć je odigran prvi susret devetog kola Eurolige, a Neptunas je upisao trijumf protiv Galatasaraya. Ostali susreti su na rasporedu večeras i sutra. 

Klubovi imaju dosta problema sa povrijeđenim igračima. Najbolji strijelac Eurolige, Taylor Rochestie je van parketa naredne tri sedmice, a povrijeđen je i Miloš Teodosić, baš kao i Brad Oleson. Nastup Juana Carlosa Navarra je pod znakom pitanja. Mi vam uoči utakmica devetog kola donosimo pregled svih povreda u redovima euroligaša. 

GRUPA A: 

Real Madrid: Facundo Campazzo je povrijeđen i neće ga biti na terenu nekoliko narednih utakmica. 

Anadolu Efes: Nenad Krstić je još tri sedmice van parketa, dok je pod znakom pitanja nastup Cedi Osmana. 

Žalgiris: Žalgiris nema problema sa povredama, a novi igrač litvanske ekipe, Will Cherry neće putovati u Kazan. 

Unics: Evgeny Pashutin nema problema sa povrijeđenim igračima i svi su na raspolaganju za duel sa Žalgirisom.

Dinamo Sassari: Baš kao i Žalgiris ni Dinamo nema problema sa povrijeđenim igračima. 

Nizhny Novgorod: Najbolji strijelac dosadašnjeg toka Eurolige, Taylor Rochestie je povrijeđen i neće biti na raspolaganju svojoj ekipi u naredne tri sedmice. 

GRUPA B: 

Cedevita: Marko Tomas je počeo trenirati sa ekipom, ali neće biti na raspolaganju Repeši još neko vrijeme. 

Unicaja: Španci su u odličnoj formi, a Joan Plaza nema problema sa povrijeđenim igračima. 

Maccabi Tel Aviv: Marquez Haynes će propustiti duel devetog kola zbog lakše povrede koljena. Kapiten ekipe iz Tel Aviva, Guy Pnini je van parketa naredna četiri mjeseca. 

Limoges: Pape Philippe Amagou će vjerovatno propustiti i utakmicu devetog kola regularnog dijela Eurolige. 

Alba Berlin: Već duže vrijeme van parketa su Jonathan Tabu i Martin Seiferth, dok je pod znakom pitanja Leon Radošević, ali u redovima ekipe iz Berlina vjeruju da će zaigrati. 

CSKA Moskva: Miloš Teodosić, Victor Khryapa i Aleksej Zozulin su i dalje povrijeđeni, dok je nastup Manuchara Markoishvilija pod znakom pitanja. 

GRUPA C: 

Panathinaikos: Lefteris Bochoridis nije otputovao sa ekipom zbog groznice, a DeMarcus Nelson i dalje je van parketa. 

Turow: Mateusz Kostrzewski i dalje je van parketa i neće biti u prilici da pomogne svojoj ekipi. 

Fenerbahče: Luka Žorić je propustio posljednju utakmicu u prvenstvu, ali trebao bi biti spreman za Barcelonu. Berk Ugurlu neće igrati zbog povrede stopala. 

Milano: David Moss se vratio na parket u posljednjoj prvenstvenoj utakmici. 

Barcelona: Upitan je nastup Juana Carlosa Navarra koji nije igrao u prvenstvu protiv Seville. Brad Oleson je povrijeđen i bit će mjesec dana van parketa. 

Bayern: Bryce Taylor se oporavio od operacije prepona, ali i dalje nije na raspolaganju Pešiću. Vasilije Micić će van parketa biti pet sedmica. 

Grupa D: 

Laboral Kutxa: Lamont Hamilton je van parketa naredne dvije sedmice zbog povrede stopala. 

Crvena zvezda: Dejan Radonjić na raspolaganju će imati sve košarkaše. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Valencia: Sam van Rossom će biti van parketa naredne tri sedmice zbog povrede mišića desne noge, baš kao i Sergej Lishchuk. 

Olympiacos: Georgios Printezis, Ioannis Papapetrou i Dimitris Katsivelis su i dalje van parketa. Matt Lojeski bi se uskoro trebao vratiti na parket, ali nije sigurno da će igrati protiv Zvezd

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.