Prva pobjeda Hrvatske
Rogić je odigrao sjajnu partiju

Eurobasket 2010

Prva pobjeda Hrvatske

Na Eurobasketu za igrače do 18 godina koji se igra u Litvaniji sinoć su na programu bile utakmice drugog kola. Većih iznenađenja nije bilo, favoriti su, uglavnom, opravdali očekivanja.

Marko Pajič je sa 14 poena i 12 poena odveo Sloveniju do pobjede nad Ukrajinom (79:59) u okviru grupe A, dok je u istoj grupi Litvanija protiv Poljske (87:66) upisala drugu pobjedu.

U grupi B su Španija i Latvija upisale nove pobjede. Španci su pregazili Švedsku sa 95:57, dok je Latvija bila bolja od Francuske rezultatom 61:58. Rusi su u okviru grupe C razbili Bugare sa 88:57, dok je Italija protiv Turske upisala drugu pobjedu (99:74).

U najslabijoj utakmici dana Grčka je savladala Srbiju sa 59:57, dok je Hrvatska bila bolja od Njemačke sa 81:73. Roko Rogić i Dario Šarić su kod tima Ante Nazora ubacili po 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.