Realu drama, poraz Nešovića
Nešović pružio lošu partiju za Prokom

Večeras u košarkaškoj Euroligi

Realu drama, poraz Nešovića

U izuzetno zanimljivoj utakmici košarkaši Reala u Madridu su večeras na «jedvite jade» pobijedili beogradski Partizan sa 68:67, u utakmici 7. kola grupe «D» Eurolige.

Osim pomenutog susreta, večeras su odigrana i još četiri meča 7. kola, čime je kompletiran ovaj takmičarski krug u najeminentnijem evropskom klupskom košarkaškom takmičenju. U grupi «A» Air Avellino na svom parketu poražen je od Maccabi Electere 72:86. 

Od Panathinaikosa u istinskom derbiju grupe «B» odigranom u Grčkoj bolja je bila Barcelone. Katalonci su slavili rezultatom 87:76 i tako od Montepaschi Siene preuzeli prvo mjesto u grupi. U drugoj utakmici iste grupe Asseco Prokom, našeg Alekseja Nešovića, na gostovanju kod SLUC Nancya izgubio je 70:78. Nešović je na terenu proveo 11:36 minuta i nije se proslavio. Nije postigao niti jedan poen, a imao je samo jedan šut i to za tri poena. Zabilježio je jedan defanzivni skok, a napravio je tri lične greške, dok je na bio jedan prekršaj.  

I na koncu večeri u grupi «C», Joventut je pobijedio lidera na tabeli Lottomaticu iz Rima - 97:93. Italijani su tako izgubili prvo mjesto, jer TAU Ceramica, našeg Mirze Teletovića, ima bolju koš razliku uz isti omjer pobjede i poraza.   

TABELA - GRUPA «A»
1. Olympiacos  5 / 2  
2. Unicaja  5 / 2    
3. Cibona  5 / 2  
4. Maccabi Electra  4 / 3  
5. Air Avellino  2 / 5
6. Le Mans  0 / 7  

TABELA - GRUPA «B»
1. Barcelona  6 / 1
2. Montepaschi Siena  6 / 1  
3. Panathinaikos  5 / 2  
4. Asseco Prokom  2 / 5    
5. SLUC Nancy  2 / 5
6. Zalgiris  0 / 7  

TABELA - GRUPA «C»
1. TAU Ceramica  5 / 2
2. Lottomatica Roma  5 / 2    
3. DKV Joventut  4 / 3
4. Fenerbahce Ulker  3 / 4  
5. Alba Berlin  3 / 4  
6. Union Olimpija  1 / 6

TABELA - GRUPA «D»
1. CSKA Moscow  6 / 1  
2. Real Madrid  4 / 3  
3. Partizan  3 / 4  
4. Efes Pilsen  3 / 4
5. Panionios OT  3 / 4  
6. AJ Milano  2 / 5 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.