Rose srušio Lakerse

Rose srušio Lakerse

M. Šljivak

Još tri utakmice su odigrane rano jutros u NBA ligi, a najzanimljiviji okršaj viđen je u Los Angeleseu, gdje su Chicago Bullsi savladali Lakerse 88:87, poenima Derricka Rosea nekoliko sekundi prije kraja.

Chicago je bio bilj amomčad na parketu u prvom poluvremenu, na koje su otišli sa sedam poena prednosti 56:49, no sjajnom igrom u trećem periodu Lakersi su nadoknadili zaostatak pa se u posljednih dvadeset sekundi ušlo sa vodstvom tima iz Los Anglesesa od 87:86, te loptom u njihovom posjedu.

Sjajnom igrom u odbrani Bullsi kradu loptu, te imaju napad za pobjedu. Loptu u ruke uzima prošlosezonski MVP lige Derrick Rose i preko Fishera i Gasola pogađa za pobjedu Bullsa. Rose je sa 22 poena predvodio Chicago, a veoma dobri su bili Deng sa 21, te Boozer sa 15 poena. Kod Lakersa Kobe Bryant je ubacio 28 poena.

Oklahoma je sezonu  otvorila pobjedom na domaćem parketu nad Orlandom 97:89, uz 30 poena Kevina Duranta, dok je kod Orlanda Ryan Anderson ubacio 25 poena.

Los Angeles Clippersi su također odlično krenuli u sezonu, te su bez većih problema savladali na gostovanju Golden State Warriorse rezultatom 105:86.  

Blake Griffin je u pobjedničkom sastavu ubacio 22 poena, a odlični su bili i Billups sa 21, te Chris Paul sa 20 poena i 9 asistencija. David Lee je kod Golden Statea ubacio 21 poen uz 12 skokova.LA Lakers - Chicago 87:88  (Bryant 28/ Rose 22)
Oklahoma - Orlando 97:89 (Durant 30/Anderson 25)
rn rn

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.