Sasha Kaun blizu Netsa

Kaun u NBA

Sasha Kaun blizu Netsa

M. Šljivak

Ruski centar Sasha Kaun u narednoj bi sezoni mogao nositi dres Brooklyn Netsa.

Kako navode ruski mediji, ovaj 30-godišnji centar je dogovorio sve uslove oko prelaska u tim iz New Yorka, te su još samo sitnice preostale kako bi on i zvanično potpisao za Brooklyn.

Jedino što rukovodstvo Netsa zahtjeva od Kauna je prolazak ljekarskih pregleda, nakon čega će potpisati ugovor s ovom franšizom.

Zanimljivo je da prava na ruskog košarkaša posjeduju Cleveland Cavaliersi. Ipak, Brooklyn je odlučio da njegova prava otkupi od tima iz Ohia, pa će Rus zaigrati po prvi put u NBA ligi.

Kaun je završio univerzitet Kansas s kojim je osvojio naslov prvaka NCAA lige 2008. godine, da bi zatim potpisao ugovor s ruskim velikanom CSKA.

Tijekom sedmogodišnjeg boravka u Moskvi osvojio je ogroman broj trofeja, ali je nakon ove sezone odlučio da je vrijeme da se okuša i u najjačoj ligi svijeta.

Prvi su mu ugovor ponudili Brooklyn Netsi i Kaun će u narednoj sezoni vjerovatno zaigrati za ovaj tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.