Varda postigao 14 poena u trijumfu Prokoma

Košarkaško prvenstvo Poljske

Varda postigao 14 poena u trijumfu Prokoma

A. Beganović

U 14. kolu poljskog košarkaškog prvenstva Asseco Prokom našeg Rataka Varde bio je bolji od Siarka (83:63).

Momčad našeg reprezentativca nije imala većih problema sa posljednjeplasiranim sastavom poljske lige. Varda i društvo slavili su sa 20 poena razlike, a naš reprezentativac ponovo je pružio dobru partiju. Sa 14 poena Varda je bio drugi strijelac momčadi, a samo je Filip Videonov postigao više od njega (19 poena).

U ovom kolu do trijumfa je došao i Anwil, kojeg s klupe predvodi Emir Mutapčić. Izabranici Emira Mutapčića bili su bolji od Koszalina (85:78).

Prokom se nalazi na čelu tabele, sa omjerom od devet pobjeda i dva poraza (tri utakmice manje), dok je Anwil trenutno osmoplasirani sa omjerom od šest pobjeda i osam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.