Važna pobjeda Darussafake protiv Fenera

Turski derbi pripao Darussafaki

Važna pobjeda Darussafake protiv Fenera

M. Šljivak

Košarkaši Darussafake pobijedili su u Fenerbahče 72:65 u 22. kolu Eurolige i došli su do važne pobjede u borbi za plasman u doigravanje.

Fener je dobro ušao u meč. Dominirali su u prvoj dionici ovog meča i nakon deset minuta igre bilo je plus 10 u korist Fenerbahčea, 20:10.

Iako je Fener imao prednost i većim dijelom druge četvrtine, Darussafaka je odigrala odlično u završnici prvog dijela. Uspjeli su okrenuti meč u svoju korist i na odmor odlaze sa tri poena prednosti, 34:31.

Nastavak susreta donosi zanimljivu i izjednačenu košarku. Domaći su vodili tokom cijele treće dionice nakon koje je ipak bio neriješen rezultat, 47:47.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Međutim, u samom finišu meča Darussafaka je prelomila meč. Došli su do pobjede koja im ostavlja dobre šanse za plasman u dalji tok takmičenja.

Will Clyburn je predvodio domaće sa 20 poena, dok je Bogdan Bogdanović na drugoj strani ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti