Velika noć Udoha

Kao nekad Rađa

Velika noć Udoha

Ekpe Udoh bio je najbolji pojedinac Fenerbahčea u pobjedi nad Crvenom zvezdom (87:72) u 11. kolu Eurolige.

Krilni centar bio je odličan i u ofanzivnim i defanzivnim zadacima, pa je meč okončao sa 15 poena, devet skokova, pet asistencija i isto toliko blokada za ukupan indeks korisnosti 34.

Sličan poduhvat nije dugo viđen na utakmicama Eurolige. Tačnije, prošlo je 15 godina otkad je proslavljeni hrvatski košarkaš Dino Rađa odigrao jednu od najboljih utakmica u elitnom takmičenju. 

2001. godine Rađa je kao član Olympiacosa zabilježio 21 poen, 10 skokova, pet blokada i pet asistencija, a njegov tim slavio je sa 94:92 protiv tadašnje Muller Verone.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti