Westbrook: Zahvaljujem se onom gore

Košarkaš Oklahome u društvu Oscara Robertsona

Westbrook: Zahvaljujem se onom gore

Fenomenalni Russell Westbrook protekle noći došao je do 41. triple-doublea u sezoni, čime se izjednačio sa legendarnim Oscarom Robertsonom.

On je u ubjedljivoj pobjedi Oklahome nad Milwaukeejem (110:79) upisao 12 poena i po 13 skokova i asistencija, za samo 27 minuta provedenih na terenu.

"Bio sam u šoku kada su mi skandirali MVP, MPV! Zahvalan sam Bogu što mi je dao šansu da igram. Priliku da izađem na parket je nešto što nikad neću uzeti zdravo za gotovo. Blagoslov je ostvariti takav rezultat na domaćem terenu", rekao je bek Thundera.

"Imamo najbolje navijače na svijetu, ljude, saigrače i trenere. Zahvaljujem se onom gore. Hoću da se takmičim na visokom nivou i zahvalan sam što to mogu da radim", dodao je Westbrook, koji ove sezone prosječno bilježi 31.6 poena, 10.7 skokova i 10.4 asistencije.

Russell Westbrook just tied Oscar Robertson for most single-season triple-doubles in NBA history. (via @sportscenter)

Објава коју дели NBA on ESPN (@nbaonespn) дана

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi