Emmanuel Adebayor prešao na islam

Napadač Tottenhama

Emmanuel Adebayor prešao na islam

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Togoa, Emanuel Adebayor prešao je na islam. 

Nakon nekoliko burnih mjeseci i poslije sukoba sa svojom porodicom, koju je optužio da su izvodili tradicionalne vradžbine protiv njega, 31-godišnji fudbaler Tottenhama odlučio je primiti islam.

Spursi, navodno, viš ne računaju na usluge iskusnog napadača jer mu je u maju dozvolio odsustvo kako bi pokušao riješiti nastale porodične probleme.

Adebayor je snimljen kako izgovara Kelime-i šehadet, što je prvi i osnovni preduslov za primanje islama. Adebayor je očito odlučio u islamu potražiti spas i bijeg od svojih poteškoća i porodičnih problema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.