Football manager je veoma realan, ali imali su 17 grešaka

Oni su baš bili precijenjeni na igrici

Football manager je veoma realan, ali imali su 17 grešaka

Video igrica Football manager je jako popularna kod mnogih zaljubljenika u fudbal koji vole provoditi vrijeme pred kompjuterom, a svi koji su je ikada igrali znaju koliko je realna. 

Ljudi koji su zaduženi za ocjene igrača na ovoj igrici rade fantastičan posao, ali prava priča je otkrivanje mladih talenata. 

Svi koji su igrali ranija izdanja Football managera mogli su unaprijed da znaju koji će igrači briljirati u stvarnom svijetu kroz nekoliko godina jer je ova igrica gotovo redovno prepoznavala mlade talente i igrače koji će se u budućnosti razviti u jedne od najboljih. 

Ipak, znali su napraviti i nekoliko grešaka, a mi vam donosimo 17 najvećih. Ovi igrači su na Football manageru bili veliki talenti i obično su završavali u najboljim timovima Evrope, ali u stvarnom svijetu nisu napravili ni blizu takav rezultat. 

Za neke od njih smo ipak uspjeli čuti u stvarnom životu poput Henrija Saiveta koji danas igra (odnosno ne igra) u Newcastle Unitedu ili poput Anthonyja Le Talleca koji je danas član rumunske Astra Giurgiue, a nekada je nastupa za Liverpool. 

Ipak, za ostale ste teško čuli ili su jednostavno napravili transfer u veliki klub i kasnije se potpuno pogubili u karijeri. Oni su: Kerlon (danas bez kluba), Freddy Adu (bez kluba), Sherman Cardenas (ekvadorski Quito), Vanden Borre (danas igra na Kongu), Nicolás Millán (druga čileanska liga), Cherno Samba (završio karijeru bez značajnijeg uspjeha), Mark Kerr (član škotskog Falkirka), John Fleck (Sheffield Uniteda), Bogdan Stancu (Bursaspor), Keirrison (brazilska Coritiba), Lebohang Mokoena (trenutno bez kluba), Arturo Lupoli (italijanska treća liga), Lulinha (južnokorejska liga), Alan Kardec (kineska liga), Mika Aaritalo (finska liga). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi