Mnogo radi na sebi: Ronaldo ima trik za savršen stomak

Stigao do savršene forme

Mnogo radi na sebi: Ronaldo ima trik za savršen stomak

O. Lekić

Opće je poznato da Cristiano Ronaldo, osim čudesnih fudbalskih umijeća, ima i jednu od najimpozantnijih tjelesnih građa.

Portugalac je uvijek isticao da je radom na sebi stigao do savršene forme, a njegova fitness rutina podrazumijeva različite vježbe, poseban bazen za hlađenje tijela, ishranu... 

Tajna Ronalda je u tome što ništa ne prepušta slučaju i što je prije svega veliki radnik sa nevjerovatnom disciplinom i čeličnom voljom. S obzirom na to koliko privlači pažnju svojim tijelom, čuo se i trač da dnevno radi nevjerovatnih 3.000 trbušnjaka. O tome je i upitan, a na odgovor je u nevjerici odmahnuo glavom.

"Radim trbušnjake četiri-pet puta nedjeljno i to je minimum dvjesta ili trista ponavljanja. Važan je kontinuitet i održavanje forme. Trebalo bi da izbjegavate da radite previše trbušnjaka jer to može da dovede do kile ili problema sa mišićima. To su bazične vježbe, dobre su za stomak i za leđa, ali 3.000? Ne, ne uradim toliko ni za cijelu nedjelju", izjavio je Ronaldo. 

Budući da je poznat po svojoj strasti za fitnessom, Ronaldo je u saradnji sa američkim lancem "Crouch Fitness" počeo u Španiji sa otvoranjem nekoliko teretana po imenu "CR7".

"Uzbuđen sam zbog toga. Ponudit ćemo naše usluge svima po razumnim cijenama, a čalnovi će moći da koriste istu opremu koju ja koristim", istakao je Ronaldo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi