"Ni doktori nisu mogli razumjeti šta mi se dešavalo u glavi"

Steven Caulker otvorio dušu

"Ni doktori nisu mogli razumjeti šta mi se dešavalo u glavi"

E. Škorić

Dvadesetpetogodišnji Steven Caulker je bio jedan od onih kojima se predviđa blistava karijera, no u njegovom slučaju nije sve išlo uzlaznom putanjom.

Iako je bio u Tottenhamu i Liverpoolu, nikako nije zablistao i na kraju se zadovoljio drugoligašem QPR-om. U razgovoru za engleske medije otkrio je da pati od depresije.

"Ljudi misle da novac donosi sigurnost, ali dok sam igrao u Southamptonu mentalno sam bio na niskim granama. Karijera mi je bila u padu i morao sam s nekim da razgovaram. Ni doktori nisu mogli razumjeti šta se to događa u mojoj glavi",  kazao je Steven.

Opisao je kako se opijao ranih časova kada je kao 18-godišnjak iz Tottenhama prešao u Bristol City. 

"Gubio sam novca na kocki, ali nisam se obazirao jer sam imao nogomet kao spas. Kockao sam svaki dan. Kasnije sam patio zbog izgubljenog novca, pa sam se opijao do besvijesti kako bih sve zaboravio", dodaje Steven.

Istakao je da je igrajući ruski rulet izgubio sve i da je pokušavao izvršiti samoubistvo. Priznaje da je izgubio oko 70 posto zarađene imovine, ali sada ima veliku želju da krene naprijed i da opet pronađe sportski duh u sebi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi