Pretučena Milica Dabović krila modrice od fotoreportera

Košarkašica žrtva nasilja

Pretučena Milica Dabović krila modrice od fotoreportera

Srbijansku košarkašicu Milica Dabović sinoć je pretukao Šime Šiklić Simon s kojim se zabavljala u prošlosti. 

Kako prenosi Kurir,  cijeli slučaj Milica je prijavila policiji i večeras je u pratnji starije gospođe napustila Prvi osnovni sud na Novom Beogradu gdje je dala  izjavu. Uzvikivajući riječi "Stop nasilju", prilikom izlaska iz stanice se trudila da sakrije lice od fotoreportera, a kapuljaču je država preko glave i nakon što je ušla u automobil. 

"Istina je da je Simon nakon svađe nasrnuo na mene i pretukao me. Ovo želim da kažem javno jer sam i sama učestvovala u kampanji 'Stop nasilju' ne sluteći da će me stići takva sudbina. Prijavila sam ga policiji, sada je sve na državnim organima", izjavila je Milica. 

Policija je vrlo brzo privela Milicinog bivšeg dečka. Nakon što je saslušan dobio je mogućnost da se brani sa slobode, ali mu je zabranjeno da prilazi košarkašici i oduzet mu je pasoš. 

Za ovo krivično djelo Šime Šiklić Simon bi mogao dobiti zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi