Ronaldo želi prava za izdavanje Playboya u Brazilu

Brazilac u poslovnim vodama

Ronaldo želi prava za izdavanje Playboya u Brazilu

E. Škorić
Teme:

Nekadašnji brazilski reprezentativac i najbolji nogometaš svijeta Ronaldo namjerava otkupiti franšizu za izdavanje popularnog magazina Playboya. 

Ronaldo želi da preuzme prava na izdavanje svjetski poznatog časopisa za odrasle. Bivši napadač Barcelone, Intera, Reala, Milana... želi razvijati svoj posao i dodatno zarađivati. 

Playboy je deseti najčitaniji magazin u Brazilu, a prodaje se u više od 250.000 primjeraka. Nedavno se prodavao i u milionskim ciframa, pa se Ronaldo nada da će povećati tiraž ovog magazina u Brazilu.

Ronaldo posjeduje tvrtku 9INE koja je vlasnik prava na objavljivanje fotografija brazilskih sportskih zvijezda, među kojima je i Neymar. Osim toga, posjeduje i lanac teretana, sportsku kliniku i zgradu u kojoj su smještene prostorije Sveučilišta u Rio de Janeiru, kao i popularni noćni klub.

Godišnje od sponzora kao što su Nike, Fiat i Duracell primi više od 10 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.