U Hollywoodu uskoro snimanje filma o Lionelu Messiju

Već otkupljena prava na biografsku knjigu

U Hollywoodu uskoro snimanje filma o Lionelu Messiju

A. Haznadarević

Hollywoodska producentska kuća Epic Pictures saopštila je da će uskoro početi snimanje filma o najboljem svjetskom fudbaleru Lionelu Messiju.

Ovaj studio je već otkupio prava na biografiju "Messi: Priča o dječaku koji je postao legenda"', autora Luce Caiolija.  

 

Predstavnici studija uskoro će započeti seriju sastanaka sa potencijalnim režiserima i scenaristima, a očekuje se da film premijerno bude prikazan uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu sljedeće godine. 

 

Kako prenose španski mediji, u središtu filma biće priča o siromašnom argentinskom dječaku koji je prevazišao probleme sa slabom fizičkom konstitucijom i postao velika svjetska nogometna zvijezda. 

 

"Cilj je da napravimo snažan i pozitivan film koji će inspirasati publiku", navodi se u saopštenju Epica. 

 

Messi je ove godine osvojio četvrtu uzastopnu Zlatnu loptu, a u dresu Barcelone u posljdenjih pet godina dva puta je bio prvak Evrope. 

 

Oborio je i rekord Gerda Mullera po broju postignutih u jednoj godini, pošto je 2012. postigao 91 gol. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.