Uspjela izvesti trostruki "put oko svijeta"

Brani čast ženskog roda

Uspjela izvesti trostruki "put oko svijeta"

Dž. Mrakić

U današnjem svijetu sporta i nisu baš rijetki komentari da djevojkama „nije mjesto“ u fudbalu.

Ipak, upravo ti isti komentari motivacija su mnogim pripadnicama ljepšeg spola da razbiju ove stereotipe, a jedna od njih je i Indi Cowie.

Bivša reprezentativka Škotske u uzrastu do 17 godina usljed teške povrede morala je obustaviti svoju nogometnu karijeru, pa tako već sa 20 godina obavlja funkciju nogometnog trenera.

Ipak, Cowie je većem dijelu svjetske javnosti poznata kao freestylerica, a ovakvom formatu „najvažnije sporedne stvari na svijetu“ pristupila je zahvaljujući vrsnim demonstracijama Engleza Johna Farnwortha.

Mlada Škotlanđanka ističe kako trenira jedan do tri sata dnevno, a ove godine ušla je u historiju – uspjela je izvesti trostruki „put oko svijeta“ i time je postala prva osoba ženskog spola u svijetu fudbala kojoj je ovo pošlo za „nogom“.

Momci, čuvajte se, stiže vam opasna konkurencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.