49 ers  slavili protiv Patriotsa, Giantsi ostali na nuli

Ulazimo u završnicu regularnog dijela sezone

49 ers slavili protiv Patriotsa, Giantsi ostali na nuli

M. Maksimović

Regularna sezona NFL ulazi u završnicu, prošla je već 15 sedmica, nažalost u sjeni velike tragedije koja se dogodila u Connecticutu.Derbi su igrali New England Patriotsi i san Francisco 49ersi koji su zamalo prosuli nemoguće. 

Colin Kaepernick QB gostiju je bio sjajan, već u prvom dijelu je podijelio dva dodavanja za vodstvo 49 ersa 17:3. U nastavku je pronašao Michaela Crabtreea za velikih 31:3.U tom trenutku je izgledalo kako Patriotsi teško mogu do izjednačenja, ali se nisu predavali. Furioznom igrom Patriotsi su u četvrtoj četvrtini stigli do izjednačenja.

 

Tom Brady je proigrao Aarona Hernandeza, Tom Brady i Danny Woodhead su se probili do end zone gostiju pa je utakmica šest pol minuta prije kraja bila na početku. Ipak gosti nisu pali do kraja. Kaepernick je i četvrti put odradio pas za Michaela Crabtreea, a posao je zaključio David Akers. Kaepernick je osvojio 216 yardi, Tom Brady 443, ali je imao dva presječena dodavanja.

 

Čak tri ekipe su u ovom kolu ostale na nuli. NY Giantsi su teško stradali na gostovanju u Atlanti. Matt Ryan je iamo 3 TD dodavanja, Elli Menning dva presječena dodavanja.Oakland Raidersi su nadigrali slabe Kansas City Chiefse 15:0, dok su New Orleansi Saintsi deklasirali Tampa Bay Buccanerse 41:0.

 

U derbiju starih rivala, Dallas je nakon produžetka slavio protiv Pittsburgh Steelersa. Čovjek odluke je bio Brandon Carr Cornerback Dallasa koji je presjekao dodavanje Bena Roethlisbergera u produžetku, vratio je Steelerse na jednu yardu do end zone, pa je Dan Bailey imao lakši zadatak, realizovati field goal.Tony Romo je bio pravi, kompletirao je dva TD dodavanja uz 341 yardu. 

 

Rezultati 15 vikenda:

New England Patriots - San Francisco 49 ers 34:41

Atlanta Falcons  - NY Giants 34:0

Chicago Bears - Green Bay Packers  13:21

Cleveland Browns  - Washington Redskins 21:38

San Diego Chargers - Carolina Panthers 7:31

Dallas Cowboys - Pittsburgh Steelers 27:24 (pr.)

Oakland Raiders - Kansas City Chiefs 15:0

St. Louis Rams - Minnesota Wikings 22:36

Miami Dolphins - Jacksonville Jaguars 24:3

New Orleans Saints - Tampa Bay Buccaneers41:0

Baltimore Ravens - Denver Broncos 17:34

Houston Texans - Indianapolis Colts 29:17

Buffalo Bills - Seattle Seahawksi 17:50

Arizona Cardinals - Detroit Lions 38:10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.