Amel Tuka osvojio bronzanu, a ne zlatnu medalju

Ispravka rezultata na Balkanijadi u Rumuniji

Amel Tuka osvojio bronzanu, a ne zlatnu medalju

D. Kurbegović

Nakon srebra Hamze Alića i bronze Kemala Mešića u disciplini bacanje kugle na 73. Atletskoj Balkanijadi u rumunjskom Pitestiju, jučer je naša država posljednjeg dana ovog takmičenja osvojila još jednu medalju.

Amel Tuka član Atletskog kluba Zenica, u disciplini na 800 metara osvojio je treće mjesto sa rezultatom 1:50,67, prvi je bio Andreas Dimitrakis iz Grčke (1:49,74), dok je drugi na cilj stigao Hasan Buduk iz Turske (1:50,10).

Podsjetimo, jučer je većina medija u našoj zemlji objavila informaciju da je Amel Tuka osvoji zlatnu medalju što nije tačno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.