Blažiću bronza u Banjaluci

Na Evropskom prvenstvu u Ju-Jitsu

Blažiću bronza u Banjaluci

D. Vejo

Član Ju-Jitsu kluba Slavija iz Istočnog Sarajeva Danijel Blažić okitio se bronzanom medaljom na Evropskom prvenstvu u Ju-Jitsu koje se održava ovog vikenda u Banjaluci.

Blažićev put do medalje bio je dosta trnovit.

Već u prvom krugu "nije imao sreće", imajući u vidu da je za protivnika dobio jednog od najboljih boraca u Evropi, Francuza Parsi Kunsu.

Šanse da savlada iskusnog majstora iz Francuske, bile su minimalne. Blažić je poražen, ali je nakon toga praktično pomeo konkurenciju, te se na kraju okitio bronzom oko vrata.

Onako ljutit zbog poraza u prvom kolu, prvo je bijes iskalio nad Špancem, Albertom Almansom, a zatim je loše prošao i Poljak David Karkoš.

Posljednja prepreka, bio je Francuz Sedrik Musara, kojeg je Blažić savladao i tako stigao do medalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi