Bolt: Poslije svake trke jedem brzu hranu
Epa

Dao savjet i za mamurluk

Bolt: Poslije svake trke jedem brzu hranu

Prehrana Usaina Bolta nije baš onakva kakvu biste očekivali od atletičara koji je trenutno neprikosnoven.

Jamajčanin je u razgovoru za inostrane medije priznao kako nakon svake utrke jede brzu hranu, a tokom Olimpijskih igara u Pekingu pojeo je čak hiljadu pilećih McNuggetsa. 

"Šta jedem poslije osvajanja zlata? Sve dok je brza hrana, meni je dobro. Uglavnom kasno završavam trku, tako da usput stanem i jedem u restoranu brze hrane", kazao je Bolt, dodavši:

"U Pekingu sam mnogo pojeo McNuggetsa. Ne znam tačno koliko, ali mnogo. Hiljadu je vjerovatno tačan broj."

Bolt je dao savjet i kako da bolje prebrodite mamurluk poslije teške noći. 

"Kada ste mamurni, samo jedite što više. To mi je neko rekao, da hrana upija alkohol. Kada sam bio mlađi, to sam radio čim se probudim, jedem što više i pijem vodi", istakao je Bolt. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi