Boston dobio New York na novom stadionu
Jon Lester slavi veliku pobjedu Red Soxa

Baseball

Boston dobio New York na novom stadionu

Serija mitskih mečeva između Bostona i New Yorka sada se igra u New Yorku, i odmah u prvoj večeri Red Soxi su zabilježili prvu pobjedu na novom stadionu Yankeesa. LA Dodgersi nezaustavljivi, dok San Diego ne zna za pobjedu već punih sedam dana.

U prethodna tri meča odigrana u Bostonu domaći tim je slavio u sve tri. Sinoćnji derbi na novootvorenom stadionu u New Yorku Yankees su čekali kao zapete puške kako bi se osvetili ljutim rivalima. Međutim, Red Sox su ostvarili prvu i historijsku pobjedu na novom stadionu, i tako posuli so po rani najvećim rivalima. Jon Lester je bio sjajan sa čak 10 strikeoutsa, što mu je ujedno i rekord karijere, dok je Jason Bay pogodio home-run za pobjedu.

Drugi njujorški klub je imao više sreće. Mets su na gostovanju kod Atlanta Bravesa odigrali odličnu utakmicu i predvođeni sjajnim Carlosom Beltranom, koji je udario dva run-homera došli do pobjede od 6:4. 

Chicago Cubs su sa 4:2 bili bolji od San Francisco Giantsa u ne baš zanimljivoj utakmici. Cubsi predvođeni najboljim igračem Ryanom Theriotom ostvarili su pobjedu kojom dolaze među kandidate za doigravanje. Theriot je svojim homerom donio domaćinu pobjedu. Ovo je Theriotu inače treći homer u posljednje 4 utakmice Cubsa. 

ST.Louis Cardinalsi polako posustaju. Sinoć su im lekciju očitali aktuelni prvaci Philadelphia Philies. Ryan Howard je postigao grand slam za pobjedu gostiju od 6:1, što mu je sedmi grand slam u karijeri. 

San Diego Padres već sedam noći u nizu ne znaju za pobjedu. Sedmi nizani poraz pretrpjeli su na svom terenu od Colorado Rockiesa rezultatom 9:6. Chris Ionnetta je ostvario grand slam u sedmom inningu za pobjedu Rockiesa. 

LA Dodgers se nalaze na korak do ulaska u historiju. Nakon što su noć prije srušili vlastiti rekord od deset domaćih pobjeda u nizu, sinoć su ostvarili i jedanaestu i tako došli na samo jednu pobjedu manje od rekorda Detroit Tigersa iz 1911. godine koji su ostvarili 12 nizanih pobjeda. Manny Ramirez je predvodio Dodgerse do nove pobjede pogođenim homerom. 

Rezultati:

Atlanta-Mets 4:6, NY Yankees-Boston 4:6, Washington-Houston 9:4, Pitsburgh-Milwaukee 4:7, Detroit-Minesota 2:7, Toronto-Cleveland 7:9, Tampa Bay-Baltimore 4:8, Florida-Cinncinati 3:2, Chicago Cubs-San Francisco 4:2, Kanzas-Chicago WS 3:2, ST.Louis-Philadelphia 1:6, Oakland-LA Angels 2:5, San Diego-Colorado 6:9, LA Dodgers-Arizona 7:2 i Seattle-Texas 5:6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.