Brazilkama pripala bronza nakon velike borbe u pet setova

Meč za 3. mjesto na SP-u

Brazilkama pripala bronza nakon velike borbe u pet setova

Ženska odbojkaška reprezentacija Brazila je nakon pet setova igre i velike borbe protiv domaćina ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva, selekcije Italije, osvojila treće mjesto.

Izabranice Joséa Roberta Guimarãesa sjajno su otvorile susret, a nakon dva odigrana seta Brazilke su imale vodstvo od 2:0, i sve je izgledalo kako će to biti još jedna maksimalna pobjeda Brazilki, koje su bile jedan od favorita za zlato. 

Niko ne bi ni pomislio drugačije nakon što je prvi set Brazil osvojio sa 25:15, a u drugom bio još dominantniji sa 25:13. Ipak, Italijanke su se u nastavku probudile, i nisu se tek tako željele predati, bez borbe, pred domaćim navijačima.

Na drugoj strani brazilske igračice kao da su nakon vodstva od 2:0 čekale da im Italijanke poklone treći set potreban za pobjedu i osvajanje bronzane medalje. To se nije desilo, ni u trećem, a ni u četvrtom periodu igre. Oba su u svoju korist riješile italijanske odbojkašice. Pa je tie-break odlučio pobjednika.

U odbojkaškoj lutriji mnogo skoncentrisanije i preciznije bile su su Brazilke pa su pobjedom u petom setu od 15:7 izborile konačni trijumf od 3:2.

Brazilke su se nada da će kao svjetske šampionke dočekati naredno SP kojem je domaćin upravo njihova zemlja. Ovako su se morale zadovoljiti samo bronzom, nakon dva uzastopna srebra.

Svjetsko prvenstvo, utakmica za 3. mjesto:
Italija – Brazil 2:3 (15:25, 13:25, 22:25, 22:25, 15:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.