Brčanke osvojile desetu uzastopnu titulu prvaka BiH

Slavile protiv Gacka sa 3:0

Brčanke osvojile desetu uzastopnu titulu prvaka BiH

Č. Matović

Nakon slavlja u Brčkom u prvoj utakmici finala plej ofa za prvaka BiH, odbojkašice Bimal Jedinstva su i u revanš meču u Gacku ubjedljivo savladale domaću ekipu i potvdile  da su neprikosnovene u klupskoj eliti bh. odbojke.

Sjajne "Brčanske princeze" bile su ubjedljive u svim segmentima igre i zasluženo slave  maksimalnim razultatom 3:0 (po setovima 25:16, 25:19 i 25:11) i tako po deseti put u nizu osvajaju šampionski pehar najbolje ekipe u Premijer ligi BiH.

Gačanke su tražile igru, dale su sve od sebe da budu u meču ali su namjerile na spremnog, nadahnutog i kvalitetnog  rivala koji od početka dominira, kontroliše igru i razultat i samo im  je preostalo na kraju da sportskom rivalu čestitaju na sjajnom izdanju i velikoj, zasluženoj pobjedi.

Za utjehu im ostaje saznanje da su u ligaškom dijelu sezone imale sjajan nastup i da su završile kao prvoplasirani tim na tabeli.

Meč je trajao sat i 10 minuta.

SD "Gacko"

Gledalac 500

Delegat: Slavko Grgić / Breza

Prvi sudija: Siniša Ovuka / Banja Luka

Drugi sudija: Ivana Bartula  Gustin  / Neum

ŽOK "Gacko" Gacko - OK "Bimal Jedinstvo" Brčko 0:3 / 16:25, 19:25, 11:25

ŽOK Gacko: Ana Gajić, Katarina Popović, libero Dajana Boljanović, Nataša Slijepčević, Tamara Vitković, Tijana Salatić, Anica Popović, Helena Košutić, kapiten Maja Maljević, Ivana Košutić, Nikolina Buha, Anđela Soknić Treneri Ivan Maljević, Saša Slijepčević

OK Bimal Jedinstvo; Ajla Paradžik, kapiten Sandra Mitrović, Dijana Vasić, Amira Husuć, Arijana Oki Okuka, Aleksandra Ristić, libero Ajla Sinanović, Elena Babić, Verica Simić, Sara Vučković, Vera Kostić, Slađana Erić Treneri Dževad Pezerović, Mirsad Elezović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti