Cardinalsi iznenadili Patriotse

Drugo kolo u NFL-u

Cardinalsi iznenadili Patriotse

M. Maksimović

Jedan od derbija drugog kola nove NFL sezone odigrali su na Heinz Fieldu, Steelersi i Jetsi.Za najveće iznenađenje pobrinuli su se Arizona Cardinalsi koji su u gostima savladali New England Patriotse. To je ukratko rezime drugog kola NFL-a 

Jedan od derbija drugog kola nove NFL sezone odigrali su na Heinz Fieldu, Steelersi i Jetsi.Gosti su krenuli hrabro, čak su i poveli nakon pasa Marka Sancheza za Santonia Holmesa, međutim u nastavku se budi Ben Roethlisberger koji je podijelio dva TD dodavanja.

 

Prvi je bio za Heatha Millera, drugi za Mike Walleca koji lopta hvata na granici end zone. već tada je Pittsburgh vodio 20:10.Posao je završio Isaac Redman svojim TD-on za konačnih 27:10. Ben Roethlisberger je kompletirao dva TD dodavanja, ukupno je osvojio 275 yardi.

 

Zanimljivo je bilo na utakmici između Philadelphie i Baltimorea. U utakmici u kojoj su i Joec Flaco i Michael Vick bacali lopte u prazno, na kraju je junak ipak bio QB domaćih, Michael Vick koji je prošao nekako kroz odbranu gostiju za pobjedu Eaglesa 24:23. 

 

Seattle u svom dvorištu sredio Dallas 27:7. Seahawksi su krenuli sa 10:0, Dallas se vratio u drugoj četvrtini, ali je tu i stao.Russell Wilson je dodao pass za Anthonyja McCoya, dok je Marshawn Lynch prošao tri yarde za konačnih 27:7.

 

NY Giantsi su slavili pred svojim navijačima.Eli Manning je bacio tri TD dodavanja za Hakeema Nicksa, Victora Cruza i Martellusa Bennetta. Utakmicu je završio sa 510 yardi, New York Giantsi su savladali Tampa Bay Buccaneerse 41:34.

 

Iznenađenje kola priredili su cardinalsi iz Arizone. Do treće četvrtine su se poeni osvajali zahvaljujući kickerima na obe strane.Sve dok Kevin Kolb nije dodao za Andrea Robertsa.Kolb je na otvaranju četvrte dionice sam prošao u end zonu domaćih za vodstvo Arizone 20:9.Pokušao je Tom Brady spasiti situaciju, ali je bilo prekasno.

 

 

Rezultati 2.kolo:

Buffalo Bills - Kansas City Chiefs 35:17 

St. Louis Rams - Washington Redskins 31:28

Seattle Seahawks - Dallas Cowboys 27:7

Pittsburgh Steelers - New York Jets 27:10

San Diego Chargers - Tennessee Titans 38:10

San Francisco 49ers - Detroit Lions 27:10

Cincinnati Bengals - Cleveland Browns 34:27

Philadelphia Eagles - Baltimore Ravens 24:23

Carolina Panthers - New Orleans Saints 35:27

New England Patriots - Arizona Cardinals 18:20

Indianapolis Colts - Minnesota Vikings 23:20

New York Giants - Tampa Bay Buccaneers 41:34

Miami Dolphins - Oakland Raiders 35:13

Jacksonville Jaguars - Houston Texans 7:27

Atlanta Falcons - Denver Broncos 27:21 

Green Bay Packers - Chicago Bears 23:10

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.