"Čelična rukavica 2012"

Zenica domaćin

"Čelična rukavica 2012"

Adnan Beganović
Teme:

Posljednje izdanje tradicionalne bokserske revije Čelična rukavica održano je 17. oktobra 2010. u dvorani Bilmišće, na kojoj su nastupili uglavnom bh. borci. Pobjednik 39 izdanja revije bio je Mirza Aljić iz Živinice.

Prošle 2011. zbog nedostatka finansijskih sredstava i prilika u bh. boksu revija nije održana. Kako bi  reviji koja je bila poznata i van granica BiH vratili stari sjaj, u boks klubu Čelik odlučili su puno ozbiljnije krenuti u pripremu naredne 40. tradicionalne čelične rukavice. Prije više od mjesec dana formiran je organizacioni odbor revije na čelu sa Husejinom Smajlovićem, načelnikom općine Zenica i Hajrudinom Skenderom, predsjednikom boks kluba Čelik.

“Sa organizacijom revije startali smo prije više od mjesec dana. Želja nam je da organizovanjem 40. po redu jubilarne revije, u saradnji sa gradom i općinom Zenica, na poseban način vratimo stari sjaj nekada najpopularnije bokserske manifestacije ne samo u BiH već i u širem regionu”, istakao je na današnjoj press konferenciji Hajrudin Skender, predsjednik boks kluba Čelik.

Izgradnjom moderne sportske infrastrukture u Zenici su stvoreni uslovi za organizaciji kvalitetnih sportskih manifestacija. Po prvi put boks će ući  i u Arenu Zenica. Među prvima u organizaciju se uključila općina Zenica.

„Osim obilježavanja 50 godina postojanja i aktivnog rada boks kluba Čelik, ovogodišnjom revijom, koja će imati međunarodni karakter, na dostojan način želimo obilježiti i 20. mart Dan Zenice. Između ostalog želja nam je da Zenica bude grad prepoznatljiv po kvalitetnim sportskim manifestacijama", izjavio je u ime generalnog pokrovitelja revije općine Zenica, Zijad Softić, pomočnik načelnika za društvene djelatnosti.

Kako je najavio Nusret Zuko, generalni sekretar kluba, na reviji će se održati ukupno 12 borbi u 6 kategorija. Očekuje se učešće boksera iz Njemačke, Albanije, Kosova, Hrvatske, Slovenije i BIH.
Na listi učesnika su između ostalih imena Ulmana , Fatulajeva,  Zečirija, Hasanija, Gašija, Katalinića, Planinića, Vidića i ostalih najkvalitetnijih boksera iz regiona. Domaćina će predstavljati četiri najbolja borca Penjić, Pašalić, Jovanović i Žuljević. Nagradni fond revije je 7500 KM. Za pbjednika je rezervisana nagrada od 1000 KM.

Tradicionalna bokserska revija „Čelična rukavica 2012” održaće se 24. marta u Areni Zenica sa početkom u 19 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.