Čeprkalo: San mi je otići u Rio na OI

Bh. plivač za SportSport.ba

Čeprkalo: San mi je otići u Rio na OI

D. Vejo

Bosna i Hercegovina ne mora da brine za plivačke nade. Jedan mladi potencijal leži u gradu na Vrbasu, a riječ je o Mihajlu Čeprkalu.

On je 17-godišnjak koji pliva za plivački klub 22. april u Banjojluci kao i za reprezentaciju BiH. Iako veoma mlad, zapažene uspjehe ostvario je do sada. Kako je sve počelo i koliko je teško stići do rezultata, ispričao je upravo mladi talenat.

"Sa plivanjem sam počeo još 2005 godine. Drug i ja otišli smo na bazen kako bi naučili plivati, međutim ja sam se zadržao u ovom sportu. Odmah se rodila ljubav između vode i mene koja i dan danas traje", rekao je za SportSport.ba bh. plivač, Mihajlo Čeprkalo.

Zamah po zamah, takmičenje po takmičenje, ovaj mladi plivač stigao je do zapaženih rezultata.

"Do sada sam ispunio dvije B norme. Jednu od njih na Svjetskom prvenstvu u Kazanju u disciplini kraul na 1500 metara dok je druga isto u disciplini karul samo na 400 metara u Tbilsiju", dodaje plivač.

Želja mu je odlazak na OI u Riju koje se održavaju tekuće godine u avgustu mjesecu.

"To je moj san i moja želja. Sve što se zahtjevalo od mene ja sam ispunio, nadam se da će mi Olimpijski komitet uputiti divlju kartu ili vizu koja vodi na OI", ističe on.

Kao i svaki mladi sportista, tako i on ima svoje plivačke uzore.

"Michael Phelps. On mi je uzora iako je završio karijeru. Mnogo priznanja i odličja prikupio je svojim trudom i radom", zaključuje Čeprkalo.

Da li je u najavi neki novi Phelps ili Cielo, ostaje da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti