Čeprkalo: U 2017. godini želim opravdati očekivanja

Bh. plivač o ambicijama

Čeprkalo: U 2017. godini želim opravdati očekivanja

D. Vejo

Bh. plivač i olimpijac Banjalučanin Mihajlo Čeprkalo, sa svojih 17 godina ostvario je djačački san.

On je na OI u Riju prošle godine, završio kao drugoplasirani takmičar tokom kvalifikacija u disciplini na 1 500 metara slobodnim stilom. Svakako zadovoljavajući uspjeh za mladog bosanskohercegovačkog plivača pred kojim je svijetla budućnost. Prošlu godinu kako kaže, neće nikada zaboraviti.

"Minula godina, promijenila mi je život. Bio sam član bh. ekspedicije na OI u Rio de Janeiru, to je san svakog sportiste. Istina je da sam bio uskraćen za pojedine stvari, ali ne žalim, odricanje je suština uspjeha", ističe plivač, Mihajlo Čeprkalo.

Nova godina, nosi i nove izazove.

"Dobio sam mnogo priznanja u prošloj godini, s toga to moram da opravdam. Međutim, ono što je problem, jeste moje rame. Imao sam lakšu povredu istog, Doktori su me savjetovali da smanjim intenzitet treninga, što sam i učinio kako ne bih morao ići na operaciju", dodaje Čeprkalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi