Dallas konačno prošao prvi krug
Tony Romo je odveo Cowboyse u drugi krug

Jetsi izbacili Bengalse

Dallas konačno prošao prvi krug

Počelo je doigravanje u NFL-u, a već na startu se desilo veliko iznenađenje. Jedni od najvećih favorita za naslov prvaka Cinncinati Bengalsi su eliminisani od NY Jetsa, dok je Dallas izbacio Philadelphia Eaglese.

Dallas je ostvario prvu pobjedu u doigravanju nakon 1996. godine i plasirao se u polufinale NFC-a gdje ih očekuju Minnesota Vikingsi koje su Cowboysi savladali upravo te 1996. godine. Tony Romo će tako imati priliku igrati protiv Bretta Favrea svog idola iz djetinjstva.

Dallas je ušao u pravu formu u najboljem trenutku i treći put ove sezone savladao Philadelphia Eaglese koji će ponovo ostati bez naslova prvaka. Pred početak sezone ja uprava Eaglesa dovela nekoliko sjajnih igrača u svoje redove, ali ni to nije pomoglo.

Cowboysi su slavili pobjedu 34:14, a Tony Romo je odigrao vrlo dobru utakmicu (23/35 za 244 yarde, 2 TD dodavanja), dok je s druge strane trener Eaglesa koristio dva dodavača. Donovan McNabb je bacao 19/37 za 230 yardi i jedno TD dodavanje, dok je Michael Vick igrao mnogo manje, ali je ostvario jedno TD dodavanje.

Dallas se nada kako će sudbina Yankeesa pomilovati i njih. Yankeesi su napravili novi stadion i nakon devet godina osvojili naslov prvaka MLB-a, a Dallas je također ove sezone igrao na novom stadionu, pa se nadaju istom uspjehu.



U drugoj utakmici se desilo veliko iznenađenje. NY Jetsi su u gostima bili bolji od Cinccinati Bengalsa sa 24:14 i  tako su Bengalsi ponovo ispali već u prvom krugu doigravanja. Bengalsi su sada momčad s najdužim nizom bez pobjede u doigravanju u cijeloj ligi. Čak devetnaest godina nisu dobili nikoga.

Dodavač Jetsa Mark Sanchez je postao tek četvrti rookie koji je slavio pobjedu u doigravanju, a uz Joea Flacca tek drugi kome je to pošlo za rukom u gostima. Sanchez je u ovoj utakmici bacao 12/15 za 182 yarde i imao jedno TD dodavanje.

Palmer, Ocochinco, Benson, Coles i ostale zvijezde Bebgalsa moraće sačekati drugu priliku za prolaskom prvog kruga doigravanja, dok se već sada može reći kako je pred Sanchezom i njegovim Jetsima blistava budućnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.