Dva nova rekorda svjetskih prvenstava

Svjetsko prvenstvo u Rimu

Dva nova rekorda svjetskih prvenstava

A. Beganović

Današnje takmičenje na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima obilježili su britanska plivačica Gemma Spofforth i španjolski plivač Aschwin Wildeboeru.

Naime, britanska plivačica Gemma Spofforth (21) postavila je danas na Svjetskom prvenstvu u Rimu novi rekord svjetskih prvenstava na 100 metara leđno, dok je među plivačima u istoj disciplini novi rekord svjetskih prvenstava postavio Španjolac Aschwin Wildeboeru.

Gemma Spofforth je popravila dvije godine stari rekord koji je držala Amerikanka Natalie Coughlin (59.44) za 66 stotinki, preplivavši 100 metara za 58.78 sekundi.

Wildeboer, čiji su roditelji Holanđani koji su se preselili u Španiju, preplivao je 100 metara leđno za 52.93 sekundi te je tako popravio rekord kojeg je držao Amerikanac Aaron Peirsol (52.98) za pet stotinki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.