Hadžović: Volio bih se boriti protiv McGregora

UFC borac za SportSport.ba

Hadžović: Volio bih se boriti protiv McGregora

Dž. Mrakić

Laka kategorija, dobri nastupi u Cage Warriorsu, a zatim odlazak u UFC – dosta je sličnosti između karijere bh. borca Damira Hadžovića i UFC prvaka Conora McGregora. Damir

Hadžović (10-2) prije dva dana postao je treći bosanskohercegovački MMA borac koji je u posljednje dvije godine potpisao ugovor s UFC-om.

Prvi bh. borac u UFC-u bio je Denis Stojnić, koji je debitovao 2009. godine, a zatim smo morali čekati čak pet godina sve dok se nije pojavio Mirsad Bektić 2014. godine. Prije tri sedmice, tačnije 17. juna, debi je upisao Elvis Mutapčić, a uskoro će prvi nastup zabilježiti i Hadžović, koji će debitovati 10. aprila na „UFC Fight Night 86“ u Zagrebu. Borac s danskom adresom na nizu je od šest pobjeda i neporažen je u posljednje četiri godine, a za naš portal progovorio je o mnogim stvarima vezanim uz njegov potpis za najjaču MMA promociju svijeta.

„Ovo je teško za opisati, to se mora doživjeti. Previše je osjećaja prisutno, jednostavno sam ponosan na sebe što sam bio uporan i što sam uspio doći do najjače promocije na svijetu“, istakao je ushićeni Hadžović na početku razgovora za SportSport.ba.

Bh. borac potpisao je ugovor na četiri borbe, a ističe da mu je izuzetno drago što će debitovati pred „domaćom“ publikom. „Izuzetno mi je bitno što ću se predstaviti pred domaćom publikom. Nema boljeg mjesta od Zagreba za ovu priliku i drago mi je da sada sve više ljudi s naših prostora čuje za mene.“

Pored Hadžovića, na UFC-ovom eventu u Zagrebu nastupit će i njegov kolega Nicolas Dalby (14-0-1), kojem će borba protiv Fabinskog biti treća u UFC-u.

„On je odličan borac, dobar je u svakom aspektu MMA, ali mu je stand-up specijalitet i smatram da gaji jedan od najljepših stilova borbe. Ako želite gledati lijepe pokrete i spektakularne nokaute, onda gledajte Nicolasa Dalbyja. Čast mi je svaki dan trenirati s ovim momkom“, nahvalio je Hadžović svog timskog kolegu.

Našeg borca u Zagrebu očekuje izuzetno neugodni Rus Mairbek Taisumov, koji je na omjeru od četiri pobjede i jednog poraza u UFC-u i koji je poznat kao strašan nokauter.

„Iskreno, drago mi je što sam dobio kvalitetnog borca za debi. On je favorit i na njemu je pritisak, a ja ću se te večeri boriti kao da je moja zadnja borba u pitanju. Nije mi prvi put da se borim s nekim KO specijalistom i, kad ga pobijedim, napravit ću bolji pomak na rang-listi nego pobjedom nad nekim slabijim borcem.“

Novi član UFC-ovog rostera posljednju pobjedu ostvario je protiv Ivana Musarda. Ivan Musardo je posljednji borac koji je uspio nanijeti poraz Josephu Duffyju, koji je, pored svojih vrhunskih kvaliteta, poznat i po tome što je posljednji koji je uspio pobijediti Conora McGregora. I Hadžović i McGregor su u UFC stigli na osnovu dobrih nastupa u Cage Warriorsu, a trenutni prvak UFC-a u perolakoj kategoriji tada je držao dva naslova, jedan u perolakoj, a drugi u lakoj kategoriji.

„Volio bih se boriti s McGregorom. Nisam došao do UFC-a kako bih birao protivnike, ako si pravi borac, onda moraš prihvatiti svaku borbu. Bila bi mi velika čast, međutim sada se svako želi boriti s njim i veliki je novac u pitanju. Nadam se da će kad-tad doći do tog meča“, poručio je vidno samouvjereni Hadžović. Naš borac u lakoj kategoriji za kraj je istakao kako bi se volio boriti s određenim borcima u UFC-u.

„Jedina dva poraza imao sam protiv Jotka i Staahla, trenutnih boraca UFC-a, protiv kojih se nisam borio u svojoj kategoriji. Volio bih im se revanširati za poraze, ali jedino ako se u 'catchweightu' nađemo negdje u sredini. Pored toga, u oktagonu želim i Stevena Raya, borca koji je izbjegavao sa mnom borbu dok je bio prvak Cage Warriorsa. Sad mi ne može pobjeći“, poručio je novi bosanskohercegovački UFC borac na kraju razgovora za SportSport.ba. https://www.youtube.com/watch?v=WR_EdEKsmz8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi