Hajder: Od svjetskog prvaka dijele me samo 1,3 sekunde

Bh. olimpijac ponovo popravio rekord

Hajder: Od svjetskog prvaka dijele me samo 1,3 sekunde

Nakon što smo već tokom današnjeg dana pisali kako je bh. plivač Ensar Hajder na Prvenstvu Njemačke, koje se ove sedmice održava u Wuppertalu, popravio državni rekord BiH za 2,5 sekundi, sjajni bh. plivač postavio je novi.

U finalu je Hajder vrijeme 1:46.17, koje je plivao u kvalifikacijama dodatno poboljšao.

„Novo vrijeme na 200 metara kraul sada iznosi 1:45.42. Paul Biedermann koji je svjetski prvak u ovoj disciplini plivao je 1:44.17, tako da nas trenutno dijele samo 1,3 sekunde. Nažalost zauzeo sam tek četvrto mjesto, jer su druga dvojica njemačkih olimpijaca bili brži za par desetinki“, istakao je bh. olimpijac u izjavi za SportSport.ba, te dodao:

„Želim posebno naglasiti da je ovo jedno od najbržih finala njemačkih prvenstva u proteklih par godina, jer je recimo za ulazak u finale bilo potrebno oko 1:47.00, a proteklih godina oko 1:49.00“.

Pored sjajnih individualnih rezultata Hajder je sa štafetom SG Essena osvojio 3. mjesto u otvorenoj kategoriji u trci 4x50m kraul stilom, gdje je kao posljednja izmjena plivao 22.1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti