Haye na kratko završio u zatvoru

Zbog čeka bez pokrića

Haye na kratko završio u zatvoru

Bivši svjetski prvak teške i lakoteške kategorije, David Haye, uhapšen je na aerodromu u Dubajiu. Haye je završio iza rešetaka, zbog optužbe za prevaru. Britanac je optužen za prevaru jer je izdao ček bez pokrića u iznosu od 341 000 funti.

Tim čekom je planirao platiti određene nekretnine u Dubajiu. Kompanija od koje je kupio imanje u djelomičnom je vlasništvu gradskih vlasti Dubaija. S obzirom da je i u Dubajiu izdavanje čekova bez pokrića kažnjivo dijelo, Haye u narednih mjesec dana mora pokriti dugovanje.

Hayea već dugo vremena nema u ringu, od jula 2012. godine. Dva puta je otkazana borba protiv Furyja zbog neugodne povrede ramena. Međutim, Haye ne odustaje od povratka u ring. Nije isključeno prema njegovim najavama da SAD budu mjesto povratka, a protivnik Deontay Wilder njegov nekadašnji sparing partner.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.