Higginsu derbi osmine finala, veliki preokret Williamsa

UK Championship ulazi u samu završnicu

Higginsu derbi osmine finala, veliki preokret Williamsa

A. Beganović

Nakon što su plasman u četvrtfinale UK Championshipa osigurali Ronnie O'Sullivan, Marco Fu, Mark Selby, te Shaun Murphy isto je pošlo za rukom John Higginsu, Jamieu Jonesu, Luci Brecelu i Marku Williamsu.

U derbiju osmine finala višestruki svjetski prvak John Higgins nadigrao je Marka Allena (6.3) koji je u Barbican Centru napravio svoj prvi maksimalni trocifreni break (147). Higgins je mnogo bolje otvorio meč, poveo je 2:0, no Allen se nije predavao i uspio je preokrenuti rezultat u svoju korist (3:2). Međutim, do kraja meča nije uspio osvojiti niti jedan frame, pa je Higgins zasluženo slavio. 

Najzanimljiviji meč osmine finala odigrali su Mark Williams i Liam Highfield. Mladi Higfield je bio na korak do iznenđanje, vodio je 5:2 no podlegao je pritisku. Iskusni Williams je iskoristio pad u njegovoj igri i na kraju je stigao do velikog preokreta.

Luca Brecel nastavio je sa dobrim igrama u Yorku. U osmini finala je bio bolji od favoriziranog Maguirea, a do pobjede 6:3 stigao je zahvaljući sjajnom finišu. Osvojio je tri posljednja framea u meču za konačni trijumf.

Jamie Jones nadigrao je Davida Gilberta. Od samog početka meča Jones je konce igre držao u svojim rukama i niti u jednom trenutku njegova pobjeda nije dolazila pod znak pitanja.

U četvrtfinalu se sastaju: O'Sullivan - Williams, Jones - Fu, Higgins - Selby, te Brecel - Murphy. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi