Junak dana: Slijepi mladić završio sarajevski polumaraton
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba

Mustafa Mehić oduševio sve prisutne

Junak dana: Slijepi mladić završio sarajevski polumaraton

E. Čaušević

U Sarajevu je danas održan polumaraton, a u centru pažnje bio je slijepi mladić Mustafa Mehić koji je istrčao ovaj maraton.

Mehić je sarajevski polumaraton istrčao za dva sata, sedam minuta i dvije sekunde. On je danas oduševio sve prisutne, te je ostvario svoju veliku želju da učestvuje u polumaratonu, te da završi utrku.

On je svoj cilj danas ostvario i to u jako dobrom vremenu. Ovaj mladić pokazao je da je u životu sve moguće ukoliko ima dovoljno želje i truda. Sarajevski polumaraton je dug 21 kilometar, a njegova podrška tokom cijele utrke bio je trener Tomislav Citanušić.

Junak sarajevskog polumaratona je rođen kao slabovidan, a prije četiri godine u potpunosti je izgubio čulo vida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi