Kineskinje odvele Holandiju u polufinale
Jiao Li

EP u stonom tenisu

Kineskinje odvele Holandiju u polufinale

M. Maksimović

U polufinalu EP za stonoteniserke igrat će Holandija - Mađarska i Bjelorusija - Rumunija. To je rezultat današnjih mečeva četvrtfinala u Gdanjsku.

Mađarska je bila bolja u četvrtfinalu od Njemačke 3:2. Odluka je pala u petom meču, Krisztina Toth je nadigrala Kristin Silbereisen u četiri seta. Jiao Li i Jie Li su odvele Holandiju do polufinala, dok je treći bod za Rumuniju izborila u svom drugom meču Elizabeta Samara. Viktoria Pavlovich je u meču odluke bila bolja od Čehinje Ivete Vacenovske u tri seta, za ukupnu pobjedu Bjelorusije 3:1.

Rezultati četvrtfinala:
Bjelorusija - Češka 3:1
Holandija - Španija 3:0
Mađarska - Njemačka 3:2
Rumunija - Poljska 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.