Mayweather ostao bez pojasa prvaka u WBO verziji

Nije platio porez

Mayweather ostao bez pojasa prvaka u WBO verziji

World Boxing Organization je prema ranijoj najavi odlučio oduzeti Floydu Mayweatheru naslov svjetskog prvaka u velteru. Razlog je taj što Floyd nije platio 200.000 dolara taksi i poreza ovoj organizaciji za održavanje borbe. 

Zbog toga novi prvak automatski postaje Timothy Bradley, koji je spretno i uz pomoć sudija ne tako davno pobijedio Jesseja Vargasa. Floyd Maywetaher je imao dovoljno vremena, naravno i novca, ali u roku dva mjeseca koliko je bio rok nije WBO uplatio 200.000 dolara. 

"WBO kao organizacija ima najveće moguće poštovanje prema bokserima kao što je Floyd Mayweather. Eespektujemo njegove rezultate i sve što je napravio u karijeri, ali ovo je organizacija koja ima svoja pravila i propise", stoji u saopštenju WBO. 

Sa druge strane, iz tabora Mayweathera najavljuju žalbu. Oni kažu kako imaju najboljeg mogućeg avdokata Johna Hornwera, a između ostalog tvrde i da nisu iznenađeni ovakvom odlukom jer Francisco Paco Valcarcel, prvi čovjek WBO, na ovaj način pomaže Bobu Arumu koji je između ostalog i menadžer Mannyja Pacquiaoa, ali i koji je promotor meča Bradley - Vargas.

Floyd Mayweather ima 14 dana da podnese pismenu žalbu WBO.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti